Ο 22ος χάρτης των γεύσεων για το 2025 έλαβε τέλος, ενδιαφέρον μεγάλο όμως είχαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις του και σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε σε κάποια από τα masterclass που διοργανώθηκαν.
2 μέρες 29 & 30 Νοεμβρίου από τις 12:00 ως τις 20:00, masterclass για όλα τα γούστα.
Από ερυθρούς οίνους παλαιωμένους σε διαφορετικού τύπου βαρέλια και κάθετη γευστική δοκιμή Όβηλου λευκού, μέχρι πειραματικές οινοποιήσεις του κτήματος Άλφα και κάθετη γευστική δοκιμή του εμβληματικού Cava Amethystos του κτήματος Κ.Λαζαρίδη.
ΟΒΗΛΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κάθετη γευστική δοκιμή από 4 σπάνιες σοδειές του (2023-2021-2019-2017) από το Κτήμα Βιβλια Χώρα και τον Αλέξανδρο Μπουζίκα (Brand Ambassador).

Το Ασύρτικο με τη Γαλλική ποικιλία Semillon παντρεύονται άριστα σε ένα χαρμάνι 50% – 50% όπου ζυμώνει και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 8 μήνες.

ΟΒΗΛΟΣ 2023: Τέρμα φρέσκος και νεαρός ακόμα σου δείχνει με το καλημέρα τη δυναμική του και το νεύρο του.
Υψηλή αρωματική ενταση, υψηλές οξύτητες που το γεμάτο σώμα και η πλούσια λιπαρή υφή του το κάνει τόσο ζουμερο και ισορροπημένο.
Πράσινα μήλα, εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα όπως βερίκοκο, εκδηλώνοντας και το τροπικό φρούτο με ανανά και μάνγκο. Βανίλια, βούτυρο, μέλι, μπριος και φουντούκι μαρτυρούν το εξαιρετικό του πέρασμα από το βαρέλι χωρίς να επισκιάζει το φρούτο.
ΟΒΗΛΟΣ 2021: Ακμαίο και νεαρό ακόμα, σου επιβεβαιώνει αυτό που σου υπόσχεται φρέσκο, πως θα περιμένεις πολύ ακόμα για να με δεις να πέφτω.
Ανεβαίνει επίπεδο στην ωριμότητα φρούτου, πιο γλυκά & ώριμα λεμόνια, λάιμ, νότες ροδάκινων και πιο εκδηλωτικός τα τροπικά φρούτα από ανανά, μάνγκο και φρούτα του πάθους.
ΟΒΗΛΟΣ 2019: 6 ετών και δείχνει ακούραστο,αγέραστο σαν έφηβος με φρέσκα καθαρά πνευμονία έτοιμος να καταπιεί χιλιόμετρα.
ΟΒΗΛΟΣ 2017: Μάγεψε με τη πολυπλοκότητα του. Δείχνει την ηλικία του και την ωριμότητα του σαν ένας γοητευτικός 45αρης.
Αρώματα & γεύσεις με πιο μελωμένα και αποξηραμένα φρούτα. Βαθύ χρυσαφί χρώμα και μαρμελάδα βερίκοκο, μέλι, κερήθρα, τζίντζερ, καβουρδισμένα φουντούκια.
Δείχνει πως φτάνει στο πικ του και τη καλύτερη του φάση. Με την οξύτητα να μη το βάζει κάτω και να σου δείχνει πως θα παραμείνει για 2-3 χρόνια στα καλύτερα του.
