ASTIR X – MATI FORTUNA GOLD (CABERNET SAUVIGNON 2016)

Περιοχή Ν. Μεσσηνίας, Πελοπόννησος, Π.Γ.Ε

Ποικιλία Cabernet Sauvignon

Χρώμα   Ερυθρό

Έτος       2016

Αλκοόλ   14%

Ζύμωση – Ωρίμανση Παλαίωση 24 μήνες σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια και 2 χρόνια στη φιάλη

Στην όψη έχουμε βαθύ πορφυρό χρώμα

Στη μύτη τα αρώματα που έρχονται σε πρώτο χρόνο είναι μαύρα κυρίως φρούτα ( φραγκοστάφυλο, σύκο , δαμάσκηνο ) όπως και γλυκά μπαχαρικά να ξεπηδούν από το ποτήρι σου. Όσο περνάνε τα λεπτά και αερίζεται, ανοίγει το αρωματικό μπουκέτο, προσθέτει στο σύνολο του τη βανίλια από τη 24μηνη παραμονή του στο βαρέλι αλλά και στοιχεία σοκολάτας, δρυός και ψημένης καραμέλας.

Στο στόμα είναι αρκετά βελούδινο με συμπύκνωση και smooth χαρακτήρα, μεσαίου προς υψηλού όγκου το σώμα του, υψηλές, ζουμερές, στρόγγυλες τανίνες αποτέλεσμα της παλαίωσης στο βαρέλι που σε αγκαλιάζουν ευχάριστα. Υψηλή και η οξύτητα του που ισορροπεί ολόκληρο το πάζλ του κρασιού με το 14% αλκοόλ του να μη το κάνει ενοχλητικό, αντιθέτως μάλιστα.

Το φρούτο είναι σε όμοια επίπεδα της μύτης. Μαύρα φρούτα ώριμα , μπαχαρικά, σοκολάτα, καφές και βανίλια.

Πολύ καλή επίγευση με διάρκεια που σβήνει στο τελείωμα με τις νότες σοκολάτας και τα γλυκά μπαχαρικά.

 

Συνδυασμός με φαγητό

Εδώ θέλει φούρνο, να μας λιώσει και το φαγητό και το κρασί.

Το βλέπω με αρνί κότσι στο φούρνο, σιγομαγειρεμένο με σκούρη σάλτσα να ρέει πάνω του και πουρέ σελινόριζα.

Υ.Γ τι με βάζετε και γράφω βραδιάτικα ρε παιδιά, μου άνοιξε η όρεξη και κάθομαι σα το καημένο να μου τρέχουν τα σάλια.

Home

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *