
Giuseppe Russo ένας πιανίστας συνθέτει τα νέα αριστουργήματα του, η Αίτνα πιάνει κορυφή στα οινικά charts και εμείς απολαμβάνουμε τις επιτυχίες του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο Giuseppe, ο άνθρωπος των γραμμάτων, των τεχνών και πιανίστας, στη πιο κρίσιμη επίλογη που είχε να κάνει μετά το θάνατο του πατέρα του Girolamo, αποφάσισε να μη πουλήσει τους αμπελώνες του και να αφοσιωθεί στα νέα του έργα δίχως να γνωρίζει από κρασί. Ίδρυσε το οινοποιείο το 2005 στο χωριό Passopisciaro, ένα από τα κεντρικότερα χωριά στου μεγαλύτερου ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης στη Σικελία. Εμπνευστές του? Τα μεγαλύτερα ονόματα οινοποιών της Αίτνας. Τώρα? Τον θεωρούν ηγέτη τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΌΨΗ: λαμπερό, ρουμπινί χρώμα μέτριας έντασης.
ΑΡΩΜΑΤΑ: στη μύτη μεθυστικά από τη πρώτη στιγμή. Ίσα που τη μπερδεύεις με μια καλή Βουργουνδία (Pinot Noir) καταλαβαίνοντας πως έχεις να κάνεις με μια πολύ προσεγμένη δουλειά. Πολύπλοκο και μπόλικο φρέσκο φρούτο σε κυριεύει, κεράσι, δαμάσκηνο, κόκκινα μούρα. Οσο ανθίζει το κρασί ακολουθούν νότες από άνθη (βιολέτα), ταμπάκο, βανίλια, γλυκά μπαχάρια (γλυκοριζα και γλυκάνισο), με μια ωραία βοτανικότητα.
ΣΤΟΜΑ: ευχάριστο, κομψό με φινετσα. Μέτριο σώμα δαντελένιο και βελούδινο, φρέσκα κόκκινα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά, ελαφρά γήινα στοιχεία και διακριτικό βαρέλι με το κακάο και τη βανίλια. Διαθέτει καλή δομή, με υψηλές τανίνες λεπτές, στρογγυλές αγκαλιάζουν το στόμα, καλά ενσωματωμένες με μακρά δροσιστική επίγευση.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Nerello Mascalese 90%, Nerello Cappuccio 10% και οι 2 γηγενείς ερυθρές ποικιλίες της Σικελίας. Το A RINA ζύμωσε με τις γηγενείς ζύμες (ζύμες του σταφυλιού) σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 1 χρόνος παραμονή σε μεγάλα δρύινα βαρέλια και τσιμεντένιες δεξαμενές. Επιπλέον παραμονή 6 μήνες στη φιάλη. Οι αμπελώνες στους πρόποδες της Αίτνα αγγίζουν τα 800μ υψόμετρο με θέα την όμορφη πόλη Ταορμίνα και ηλικίας άνω των 80 ετών. Εδάφη αμμώδη και ηφαιστειογενή.


