Τον Δημήτρη Σπανούδη τον γνώρισα πρίν δύο χρόνια περίπου. Από τις πρώτες μας κουβέντες κατάλαβα δύο πράγματα. 1. Το πόσο καλλιεργημένος άνθρωπος είναι και με μεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνει και 2. Στο πόσο πολύ μοιάζει με τον Hugh Jackman..!!!
Το οινοποιείο:
Το SpanoudisWinery λειτουργεί από το 2020 στην Αξιούπολη του Κιλκίς, 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμπελουργικής Ζώνης
Γουμένισσας όπου και βρίσκονται οι ιδιόκτητοι αμπελώνες. Φροντίζουνε να ελαχιστοποιούνε τις παρεμβάσεις στους αμπελώνες και
να εφαρμόζουνε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον στα πλαίσια της βιολογικής καλλιέργειας. Το 2024 είναι η χρονιά που πλέον τα κρασιά
του κτήματος θα φέρουν και τη σήμανση βιολογικά. Στόχος πάντα είναι η παραγωγή ποιοτικής πρώτης ύλης και η ανάδειξη του terroir.
Οι ποικιλίες που καλλιεργούνε είναι η ελληνική Ξινόμαυρο και η γαλλική Merlot στοχεύοντας πάντα σε χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Το ξινόμαυρο προέρχεται από ένα αμπέλι που μετράει 27 έτη και μας γοητεύει με την ιδιαίτερη φροντίδα που απαιτεί
να του δείχνουνε ανταμείβοντάς στο τέλος με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Η γαλλική ποικιλία Merlot προέρχεται από ένα αμπέλι 17 ετών
και καταφέρνει να εκφράζει τον χαρακτήρα της με ιδιαίτερο τρόπο στα εδάφη της Γουμένισσας.
Ventum (Xinomavro 90% – Merlot 10%)
Το κρασί αυτό όταν το πρωτοείδα με κέρδισε από την ετικέτα. Μόλις είχε κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις σε κάποιες κάβες οπότε το πήρα αμέσως για να το δοκιμάσω. Με γοήτευσε με το που το άνοιξα..
Το χρώμα του είναι βαθύ ρουμπινί με κεραμιδί ανταύγειες. Κυριαρχούν πρωτογενείς αρώματα φρούτων και δαμάσκηνων με νότες από άνηθο, ψημένων μπαχαρικών, ελιάς αλλά και μαύρης σοκολάτας. Οι μαλακές του τανίνες σε συνδυασμό με την μέτρια οξύτητά του δημιουργούν ένα κρασί που θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε το… ΤΩΡΑ!!!
site: www.spanoudiswinery.com
email: contact@spanoudiswinery.com