- Οινοποιείο Ρούβαλη – Λευκό Λινό 2021
Όσοι είστε φίλοι της ποικιλίας riesling , ψάξτε το… πάρτε το…και με ευχαριστείτε αργότερα. Γιατι? Επειδή αν δε σας έλεγα ότι είναι ελληνικό (Πελοπόννησος , Αιγιαλεία ) , θα είχατε εικόνες κάπου μεταξύ Mosel και Pfalz.Αρώματα ζύμης από τη παραμονή με τις οινολάσπες , ορυκτότητα , ανθικά στοιχεία και ωριμασμένα εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα. Ακολουθεί στο στόμα , με τη χαρακτηριστική οξύτητα , την ορυκτότητα σε συνδυασμό με την όμορφη αίσθηση της ζύμης , τον καταιγισμό ώριμων φρούτων όπως λεμόνι, ροδάκινο , βερίκοκο και πινελιές μελιού που αρχίζεις να αναρωτιέσαι ρε μπας και έχουμε να κάνουμε με κάποιο off dry riesling εκ Γερμανίας? Όχι Κυρίες και Κύριοι είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
2. Οινοποιείο Γκιρλέμη – Ασύρτικο Limited Edition 2020
Το οινοποιείο βρίσκεται στο Δομοκό Φθιώτιδας , δύσκολο η επιλογή ετικέτας διότι κάνουν εξαιρετική δουλειά σε όλα τα κρασιά τους . Επιλέγω το Ασύρτικο μιας και παιδί των 90s , όπως είπαν και στα νιάτα μας Βανδή και Λεμπέσης ¨Κι όλο η θερμοκρασία δωματίου ν’ανεβαίνει¨ , αυτό το Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης θα γίνει πολύ καλός σας σύντροφος το καλοκαίρι με αυτή την εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής. Φρουτώδες με αρώματα εσπεριδοειδών , λευκά άνθη και ορυκτές νότες το κάνουν ακαταμάχητο για το φετινό καλοκαίρι.
3. Αναστασία Φράγκου – Ρετσίνα Old Vines
Όσοι είστε φαν της ρετσίνας και δεν έχετε ανακαλύψει τη ρετσίνα της Αναστασίας Φράγκου τότε καιρός είναι. Με έδρα την Αττική και τα Σπάτα έχει δημιουργήσει μια φινετσάτη ρετσίνα από 100% Σαββατιανό. Άνθη λεμονιάς , μάνγκο και λάιμ κυριαρχούν αρωματικά στο ποτήρι σου ενώ γευστικά η άριστα ενσωματωμένη ρητίνη (ρετσίνι) σε συνδυασμό με τα μοσχολέμονα τη μέντα και τη φινέτσα τη κατατάσει στις τοπ ρετσίνες της χώρας.
4. Astir X – Mati Fortuna Gold Cuvee (Chardonnay)
Το οινοποιείο απο τη Μεσσηνία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια με την εξαιρετική δουλειά του και τη συνέπεια του , να κερδίσει τις προτιμήσεις των οινόφιλων. Παλαιωμένο 3 μήνες σε μικρά δρύινα βαρέλια.. πληθωρικό με σύνθετα αρώματα φρούτων και ευγενείς νότες βανίλιας.. όλα αυτά σε ένα κρασί με γεμάτο σώμα και έντονα ζωηρή επιγευσή.
5. Οινοποιείο Γκάραλης – Ceramica
Στο ηφαιστειογενές νησί της Λήμνου η οικογένεια Γκάραλη έχει αφήσει το δικό της στίγμα στη χώρα μας. Δημιουργώντας κάποια από τα ποιοτικότερα κρασιά ήπιας παρέμβασης στην Ελλάδα. Εδώ έχουμε μια νέα ετικέτα που αποτελείται από Μοσχάτο Αλεξανδρείας (η βασικότερη λευκή ποικιλία του νησιού). Ζύμωση και παλαίωση σε κεραμικούς αμφορείς (εξού και το όνομα της) , με πλούσια αρώματα στη μύτη και πληθωρικές γεύσεις από μέλια , μαρμελάδες και αποξηραμένα βερίκοκα , ροδάκινα όλοι οι λάτρεις των φρουτένιων και λουλουδάτων κρασιών θα το ευχαριστηθείτε μέχρι τελευταίας σταγόνας…