Δοκιμάζουμε: Κτήμα Kitrvs – Syrah 2017

Χώρα Ελλάδα, Πιερία, Πύδνα

Ποικιλία Syrah

Χρονιά 2017

Χρώμα Κόκκινο

Στυλ κρασιού Ξηρό

Αλκοόλ 14%

Βαρέλι 80% παλαίωση για 12 μήνες σε Γαλλικά βαρέλια εκ των οποίων το 30% πρώτης χρήσης , 20% παλαίωση σε τσιμεντένια δεξαμενή και 2 χρόνια κατ’ ελάχιστο στη φιάλη

Βρισκόμαστε στη Κατερίνη, Νομός Πιερίας και πιο συγκεκριμένα στη Πύδνα και στο χωριό Κίτρος. Ο αυστηρότερος κριτής είναι ή…θα έπρεπε να είναι ο ίδιος σου ο εαυτός και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί τους 100%.

Η επιλογή καλλιέργειας της ποικιλίας Syrah δεν αποτελεί κάποιο καπρίτσιο ούτε ήταν κίνηση μίμησης στυλ Νέου ή Παλαιού κόσμου, αλλά η φύση και ο ελληνικός βορράς να δώσουν τα δικά τους στοιχεία και χαρακτήρα. Και τους δικαίωσε αφού καθόμαστε και μιλάμε για ένα από τα καλύτερα Syrah της χώρας και κάθε φορά που το δοκιμάζουμε εντυπωσιαζόμαστε.

Αμπελώνας

Βορειοανατολική έκθεση, σε υψόμετρο από 100 έως 400 μέτρα, με 10% κλίση, με έδαφος Αργιλοπηλώδες – ασβεστολιθικό , με αμμώδεις ζώνες και σημαντικές κλίσεις .Η καλλιέργεια είναι ολοκληρωμένης διαχείρισης χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων ή ζιζανιοκτόνων με χρήση βιώσιμων καλλιεργητικών πρακτικών .Άρδευση σπάνια , σε ιδιαίτερα άνυδρες χρονιές.

Γευστικά Χαρακτηριστικά:

 Χρώμα βαθύ πορφυρό χρώμα

 Μύτη με νότες από μαύρο ώριμο κεράσι, μύρτιλο, κασσίς και βατόμουρο, πλαισιωμένα από βανίλια, πιπέρι, βιολέτα, καραμέλα γάλακτος, σοκολάτα λιωμένη, tobacco και δέρμα.

 Στόμα είναι μέτριου (+) σώματος, με μέτριες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Αρώματα βύσσινου, κασσίς, βατόμουρου και κέδρου κυριαρχούν. Στην επόμενη γουλιά βανίλια, δέρμα, πιπέρι, μπαχάρι, μαύρο τσάι, σοκολάτα και μόκα.

Συνδυασμός φαγητού:

Συνοδεύει κοπές κρεάτων, χωριάτικα λουκάνικα, σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι στο φούρνο με πιπέρια και δαμάσκηνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *